Vážení priatelia rádioamatéri,

Súčasné podmienky VKV pretekov preferujú iba jednu skupinu staníc. Táto skupina staníc robí výborné výsledky a dobré meno celému Slovensku.
Na druhej strane šancu na víťazstvo, alebo dobré umiestnenie vo VKV pretekoch majú iba stanice s výkonom na hranici povoľovacích podmienok a zvyšné stanice (LP a QRP) sú vo výsledkovej listine iba komparzom (zbor štatistov). Paradoxne stanice používajúce nižší výkon sú vo väčšine, napriek tomu nemajú šancu na víťazstvo a ani seriózne umiestnenie medzi seberovnými. Myslíme si, že je potrebné tento stav zmeniť. Preto v blízkej dobe zorganizujeme anketu, ktorá bude mať za cieľ osloviť VKV pretekárov a zistiť ich názor v otázke budúcnosti VKV pretekov na Slovensku. Anketa bude neanonymná a budú sa jej môcť zúčastniť aj ostatní koncesionári, lebo sú potencionálnymi VKV pretekármi.

Účastníci ankety budú kontaktovaní cez e-mail, tí, ktorí nemajú internet budú oslovení listom. Treba pripraviť webstránku s neanonymnou anketou, zpropagovať konanie ankety na internete, správach OM9HQ, získať kontakty na pretekárov, ktorí nemajú prístup na internet, aby boli oslovení skutočne všetci tí, ktorým nie je budúcnosť VKV pretekov ľahostajná. Preto prosím „zostante naladení“ o začiatku ankety vás budeme včas informovať.

OZ RK Manín P.B. OM3RRC, ROM, RDX, KNS