Podporte 2 percentami vašej dane mladých r‡dioamatŽrov a z’skajte bonus na QSL službu

 

 

Slovenský zvŠz r‡dioamatŽrov každoročne podporuje aktivity mladých z‡ujemcov o r‡dioamatŽrsky šport, či už formou r‡dioamatŽrskych kurzov alebo sœťaž’. Na tieto akcie je možnŽ využiť prostriedky z’skanŽ od darcov 2 % dane, ktorŽ m™že venovať každ‡ fyzick‡ a pr‡vnick‡ osoba v SR. Takto z’skanŽ prostriedky m™že SZR zo z‡kona použiť len na podporu det’ a ml‡deže.

 

Obraciame sa preto na všetkých členov SZR so žiadosťou o podporu týchto aktiv’t formou pouk‡zania 2 % dane.

 

Každý, kto pouk‡že 2 % dane pre SZR a zašle na sekretari‡t k—piu vyhl‡senia pre daňový œrad, z’ska od SZR bonus na QSL službu v hodnote 10 % z pouk‡zanej sumy. Druhou podmienkou je, aby pouk‡zan‡ suma prišla na œčet SZR. 10-percentný bonus z pouk‡zanej sumy je možnŽ z’skať aj za 2 % pr’spevky od ďalš’ch os™b (napr’klad rodinných pr’slušn’kov, kolegov v pr‡ci a pod.), aj tu ale treba poslať na sekretari‡t SZR k—pie vyhl‡sen’ pre daňový œrad.

 

Postup pre zamestnancov, ktorým rob’ ročnŽ zœčtovanie zamestn‡vateľ:

1.  Požiadate zamestn‡vateľa o vykonanie ročnŽho zœčtovania zaplatených preddavkov na daň.

2.  Požiadate zamestn‡vateľa, aby v‡m vystavil Potvrdenie o zaplaten’ dane.

3.  Z tohto potvrdenia si viete zistiť d‡tum zaplatenia dane a vypoč’tať 2 % z vašej zaplatenej dane. Tieto œdaje nap’šete do Vyhl‡senia o pouk‡zan’ 2 % zaplatenej dane. V œdajoch o prij’mateľovi vypln’te n‡zov (riadok 12): Slovenský zvŠz r‡dioamatŽrov, s’dlo (13): Wolkrova 4, 85101 Bratislava, pr‡vna forma (14): občianske združenie a IČO (15): 00896896. Do rubriky ROK sa p’še 2011.

4.  Obidve tlačiv‡, potvrdenie aj vyhl‡senie, doručte na daňový œrad podľa v‡šho bydliska do 30.4.2012.

 

Postup pre fyzickŽ osoby, ktorŽ pod‡vajœ daňovŽ priznanie:

1. V daňovom priznan’ za rok 2011 sœ už rubriky na pouk‡zanie 2 % dane. Tieto rubriky vyplňte podľa bodu 3 predch‡dzajœceho odseku.

2. VyplnenŽ daňovŽ priznanie doručte na v‡š daňový œrad do 31.3.2012. Žiadne inŽ tlačiv‡ nie sœ potrebnŽ.

 

Postup pre pr‡vnickŽ osoby:

1. V daňovom priznan’ za rok 2011 sœ už rubriky na pouk‡zanie 2 % dane. Tieto rubriky vyplňte podľa bodu 3 predch‡dzajœceho odseku.

2. VyplnenŽ daňovŽ priznanie doručte na v‡š daňový œrad do 31.3.2012.

3. Nov‡ legislat’vna œprava stanovila od 1.1.2011 novœ podmienku. Ak chce pr‡vnick‡ osoba venovať neziskovej organiz‡cii celŽ 2 percent‡, mus’ tejto neziskovej organiz‡cii poskytnœť aj dar vo výške 0,5 % svojej daňovej povinnosti. Ak dar neposkytne, daňový œrad prevedie na œčet neziskovej organiz‡cie namiesto 2 percent len 1,5 percenta. Pr‡vnickŽ osoby, ktorŽ by chceli poskytnœť SZR dar, pros’m kontaktujte sekretari‡t SZR na tel.: 0905 533719.

 

Za všetky pr’spevky vopred ďakujeme.